keskiviikko 3. helmikuuta 2010

Vauvanhuoltosetti

Vein aikoinaan parikuisen poikani tapaamaan vanhoja työkavereitani. Ihastelivat lapsen ihon lämmintä sävyä (mistä lie perinyt), joten vitsailin laittaneeni hänelle itseruskettavaa voidetta. Sain takaisin Iltalypsyn Karjakko-katseita, huumoriani ei ehkä ymmärretty? Itseruskettaja ei kuulu lapseni hoitorepertuaariin, vaikka muutama muu voide kylläkin.

Erinomaisiksi havaitut vauvanhoitovarusteet - testattu niin Ranuan rämeissä kuin Pariisin pakokaasuissa,  s´il vous plait! 

Weleda Calendula Body Lotion
Ihanan notkea emulsio, joka on helppo levittää nopeasti vaikka käsissä olisi rimpuileva yksivuotias. Pikkuisen perusvoide, jota voi sipaista aivan mainiosti poskillekin, mikäli iho ei kaipaa tuhdimpaa hoitoa tai suojaa. Saman linjan kasvovoide on mukavan täyteläinen ja riittää hyvin talvivoiteeksi. Ahavoituneet pakkasposket palautuivat hyvään kuosiin päivän rasvaamisen jälkeen. Voidetta lisättiin kolmisen kertaa päivässä.

Dr Hauschka Silk Powder 
Muksun vaippa-alueen iho pysyi koko vauva-ajan ehjänä, kun käytin silkkipuuteria talkin asemesta. Voidetta taputeltiin tarvittaessa ainoastaan pakaroihin. Naisenlogikkaanii ei mahtunut yleisesti annettu ohje laittaa voidetta hautuneisiin, rikkinäisiin paikkoihin. Mielestäni moinen seos aiheuttaa melkoisen muhinan.

Käytin silkkipuuteria aina, kun pepun tai nivusten iho punoitti.Toimenpide koko komeudessaan menee näin: pesu lämpimällä vedellä, kuivaus pyyhkeellä taputtelemalla, tupsautus silkkipuuteria hautuviin paikkoihin ja kolosiin.Iho pysyy kunnossa, sillä hienojakoinen, silkkisen ohut puuteri estää ihon hautumista ja hankaantumista.

3 kommenttia:

  1. En ole koskaan tarvinnut pojille talkkia, mutta Weledan voiteet ovat tuttuja ja hyviksi havaittuja.
    Weledalla on myös rauhoittava kylpyaine, hyvä sekin.

    VastaaPoista
  2. Käytän vartalovoiteita usein itsellekin, etenkin kevyttä emulsiota ja öljyjä.

    VastaaPoista
  3. Weledalla on myös kasvovoide sekä ulkoiluvoide, molemmat meillä käytössä niin vaavilla kuin sen äidillä...

    VastaaPoista