lauantai 6. helmikuuta 2010

Äitiyspolkka ja entinen elämä

Olen muutamaan otteeseen todistanut keskustelua äitiyspolkasta. Lyhyestä hiusmallista, jonka tuoreet äidit leikkaavat lapsen saatuaan. Yhteistä äitiyspolkkatukkaisille naisille on kuulemma se, että kyseiset naiset tuppaavat unohtamaan itsensä: entisen ja nykyisen. Hyvästi viinilasiin hukkuminen, treenaaminen bodypumpissa, ystävät ja shopauttaminen. Silkkaa pientä huutajaa ja supistunutta elinpiiriä koko elämä, lyhyt sellainen. Mies-raukkakin joutuu moista naiseutensa hukannutta sietämään...

Haiseva vastalause! Lyhyt hiusmalli voi olla vapaaehtoinen valinta, jopa muotiteko. Toinen merkittävä syy hiusilmeen muuttumiseen voi olla itkua ja hammastenkiristystä aiheuttava hiustenlähtö.

Lapsen saamisen aiheuttamat hormonimyllerrykset aiheuttavat joillakin hiusten lähtemistä. Olo tuntuu taatusti ankealta, kun suihkun lattiakaivo imee kerta toisensa jälkeen tuttua, tasaisesti tippuvaa tukkaa. Maailmanlopun tunnetta korostaa se, että hiukset ovat loppuraskaudessa tavanomaista runsaammat, sillä hiusten luonnollinen irtoaminen hidastuu,, elimistö säilyttää kaikki lämmön lähteet. Hiustenlähtö voi tuntua moninkerroin hurjemmalta mitä se on.

Hiuskato voi iskeä myös paikallisesti. Tyypillinen paikka on ohimot. Allekirjoittanut luonnonkiharainen blondi pystyi Pelle Hermannimaisesti peittelemään pahimmat koloset, mutta toisin voi asian laita olla piikkisuoratukkaisella kohtalotoverilla. Pitkä tukka ei välttämättä ole 1 risti 2 mallina kovin houkutteleva..

Mikäli hiuksesi tippuvat, muista, että vaalea väri tuo runsauden tuntua, tummista hiuksista päänahka paistaa helpommin läpi. Tuuppaa pieni imeväinen täyteen murkinaa, kävelytä uneen ja kipaise kampaajalle. Mies maksaa, sinähän saat jo tavallista pienempää palkkaa siksi, että synnytit yhteisen lapsenne. Aikuinen seura ja vaaleampi sävy tai raidoitus tekevät ihmeitä. Vaalennuskäsittely myös tekee olemassa olevista haituvista paksumman tuntuiset. Helppo tapa saada tuuheuden tuntua on föönata hiukset hyvin. Jatka lämpimällä ilmalla puhaltamista senkin jälkeen, kun hiuksesi ovat kuivat, jotta saat parhaan lopputuloksen.

Muista myös, että lyhythiuksiset tuppaavat usein raikkamman ja huolitellumman näköisiä kuin pitkähiuksiset kanssasisarensa. Myös nätit silmät ja kasvonpiirteet tulevat paremmin esille, kun hiukset eivät vie huomiota. Tämä toimii myös päinvastoin. Iso tukka häivyttää kasvoja. Moniko Miss Naapuripitäjä on kurjuutta kummemman näköinen, mikäli valtava kiharameri karsitaan pois?

Ja jos jämähdät kotiin, etkä halua, soita ystävillesi. Ne, jotka vastaavat elämänmuutoksestasi, ja ankeasta äitiyspolkastasi huolimatta, ovat tapaamisen arvoiset. Ja jos haluat jämähtää, jämähdä rauhassa. Kaikelle on aikansa.

Ainoa varma asia elämässä on muutos. Myös hiusmuutos.

1 kommentti: