sunnuntai 28. maaliskuuta 2010

Laiskan naisen vartalonhoitoaamen

Clarinsin Tonic-öljy on kuulunut vartalonhoitorepertuaariini vuosia enkä luovu siitä koskaan. Mikäli sarja lopettaa tuotteen teen pyhiinvaellusmatkan pääkallopaikalle, rukoilen viimeiset öljyn rippeet itselleni, rakennan kotiini alttarin ja hengittelen aromaattisia huuruja niin kauan kuin eteerisiä öljyjä irtoaa... Lasipullosta kostutetulle iholle annosteltavassa öljyssä on jotakin pyhää, aivan kuin voitelisin sillä kroppani lisäksi sieluani. Ihonikin on sanonut aamen, hymyillyt pelkän öljyvoitelun turvin, joten olen skipannut vartalovoiteen suhteellisen usein.  Vartalon laiska voitelija on saanut synninpäästön.

Tartuin vartaloöljyuutuuksiin toivoa täynnä. Kokeilin Korreksen Geranium & Grapefruit Toning and firming massage oil hierontaöljyä sekä Yves Rocherin NIghttime Body Oil yö-öljyä. 

Kummassakin tulokkassa on näppärä suihkepullomekanismi, mistä kaatopulloista liikaa lurautteleva kiittää. Kumpainenkin tekee ihosta ihanan heleän näköisen, joten kevät- ja kesäsääret saa ihaniksi öljyn avulla. Kummankin öljyn erityinen hoitoteho saadaan eteeristä öljyistä, mitkä vaikuttavat ihokosketuksen lisäksi hajuaistin kautta.  Korreksen Geranium & Grapefruit korkin alla vaanii epäpuhtauksia ja nesteitä poistavia öljyjä kuten greippiä, kurjenpolvea ja fenkolia. Puteli kertoo, että 65% testiryhmässä koki muhkuraisuuden vähentyneen, kuten minäki. Tosin nesteitä ja turvotusta helposti keräävälle pelkkä pieni hierontakin käy ihmeestä. Pohjaöljynä on käytetty viinirypäleen siemenöljyä (erinomainen antioksidanttinen öljy) sekä maissiöljyä (blaah). Erittäin vihreä tuoksu jakanee mielipiteet.

Yves Rocherin markkinointitiimi lanseerasi vartalohoitorutiinin, johon kuuluu aamuemulsio ja yö-öljy. Itse en kykene moiseen hartauteen, joten testasin pelkän öljyn. Luomulaatuisia tehoaineita sisältävässä iltaisin käytettävässä öljyssä on kohtuullisesti makeutta, mistä kiitän vaniljaa. Argan- ja jojobaöljyjä vaalivat ihoa hienosti minkä raaka-ainelistan ylimpänä komeileva kuivaihoisten kestosuosikki, kaakaovoi, tehostaa. Ja kun pomeranssin ja ylang-ylangin tehoaineet vielä rentouttavat, on iltavoitelun jälkeen odotettavissa taivaallista tuutilullaa...



 All night, all day...

sunnuntai 21. maaliskuuta 2010

Barbie, läskit nilkat ja Louboutin

Suunnittelija Christian Louboutin on kiehtova tapaus. Kolmetoistakesäisen Christianin ystävät tapasivat tuijottaa pariisilaisessa yökerhossa naisia, Louboutin heidän kenkiään. Se ei tosin muotimaailmassa ole ihme. Itseoppinut perfektionisti ammensi oppia muun muassa Chanelilla ja YSL:llä. Nyt Louboutinin armottoman korkeakorkoiset kengät  niittävät mainetta ja liukkailla säillä myös naisia ympäri maailman.

Monsieur Louboutin on päässyt kovaan kastiin, siitä yhtenä merkkinä pidetään sitä, että kengät vilahtavat uudessa Sinkkuelämää II elokuvassa. Luputtimet jalassa on tosin pitkän tovin kulkenut jo yksi jos toinenkin ykkösrivin julkimo, mutta moisesta suunnittelija ei kuulemma piittaa. Samaan koulukuntaan kuului myös edesmennyt Alexander McQueen. 

Mutta on yksi kaikkien tuntema neito, jolle Louboutin suunnittelee kenkiä mielellään. Se tuuheatukka ja pitkäsääri, jolla on täydellinen hymy ja pinkeääkin pinkeämpi iho. Barbie. Hommassa oli vain yksi mutta: Mattelin oli Louboutinin vaatimuksesta kavennettava piiiiiiiitkiä nilkkoja sirommaksi. Suunnittelija kun koki, että nilkat eivät ole neidon vahvin kohta. Ja niin kävi. Kapeammat ja kurvikkaammat kintut kävivätkin kaupaksi kuin kuumille kiville. Muun muassa Net a Porter -verkkokauppa myi Christian Louboutin Barbie Cat burglar -nukkevalikoimansa loppuun.

Uusia murtovarkaita on jo saatavilla, kuten uusi Christian Louboutin Barbiekin. Dolly Forever. Dollyn nilkat on syystä tai toisesta sullottu hapsusaappaisiin. 115e hintaisessa pakkauksessa on saappaiden lisäksi neljät erilaiset Luputtimet - kenkälaatikkoineen päivineen. Mutta vain Barbielle. Louboutin kenkäostoksilla moiset pennoset riittävät vain leikisti.  


Tästä puuttuu vain yksi manhattanilainen kenkämyyjä ja hänen kinttudiagnoosinsa... 

Teetrendit

Ruokakauppavisiittini sai kivan käänteen, kun huomasin, että Clipperin Reilun kaupan teet ovat saaneet uuden, pirteän ulkoasun. Sisältö on silkkaa nannaa, sillä sarjan perustaja Michael Brehme testaa kaikki teelaadut ja -tilat itse, jotta tuotteet täyttävät korkeat laatukriteerit. Herra on niin kutsuttu Master Tea Taster, joten makunystyrät lienevät terässä. 

Tämän hetken teetrendeinä maailmalla ovat ääriylelliset teelaadut ja pakkaukset, joita hankitaan lähinnä lahjaksi sekä terveysvaikutteiset teet, kuten tutut vihreä ja valkoinen. Vaikkapa uusin maustein. Clipper on ainakin tähän asti lanseerannut ensimmäisenä Suomessa uusimmat lämpimien juomien trendit, joten enpä ihmettelisi mikäli kevät toisi tullessaan uusia tuotteita. Valikoimasta kun löytyi aikoinaan ensimmäisenä niin antioksidanttinen punainen rooibos-juoma kuin valkoinen tee.


Ainakin maailmalla Clipperiä juovat saavat hankkia myös Liisa Ihmemaassa valikoiman teetä, jotta jokainen voi pitää omat Hassun hatuntekijän teekutsut. Pahaa pelkään, että omistani puuttuisi Johnny Depp.

sunnuntai 14. maaliskuuta 2010

UGG + Jimmy Choo = karvaiset korkkarit?

Meinasin kääntää kenkäkelkkani ja hypätä tyystin pois UGG-junasta. Sitten kuulin, että  saapikassarja ja Jimmy Choo löivät viisaat jalkopäänsä yhteen.   

Jimmy Choo - ja UGG Australia -myymälöissä ei lokakuussa villistä mielikuvituksestani huolimatta nähdä karvaisia korkokenkiä, vaan Jimmy Choon perustaja Tamara Mellonin sekä UGG:n johtajan Connie X Rishwainin mukaan kummankin sarjan parhaita puolia. Legendaarista mukavuutta ja rohkeaa muodikkuutta. Eli ilmeisen staili talvisaapasmallisto.

Hintaa rakkauden hedelmille kertyy noin 350e - 570e.  Se on vain 175-285 e per kenkä. Tekosyy, huhuu....Meikäläisittäin shopautus onnistuu ainoastaan matkoilla sekä  jimmychoo sekä uggaustralia  verkkokauppojen kautta. Hiirikädelle halvaus. 




Isä oli ding


Ja äiti oli dong. 

Minusta raukasta tuli ding-dong.

perjantai 12. maaliskuuta 2010

Chanel AW 2011


Chanelin syksy-talvi 2011 Prét-a-portér -muoti esiteltiin Pariisissa 9.3. Samalla kun meillä kohkataan turkiksia vastaan, tuo selkeyden ja klassisuuden ruumillistuma kokoelmaansa aitoa karvaa yltäkylläisesti niin kengissä, asusteissa kuin vaatteiden somisteina. Eikä luksuksen ydintä ei ole unohdettu. Chanel on Chanel vaikka voissa paistaisi. Sitä eivät aika tai trendit muuta. Se muuttaa niitä. 


Oh, Kevin!!!

Muistan ikuisesti Yksin kotona elokuvan kohtauksen, jossa pikku-Kevinin äiti ja muutama muu kiljaisee kotiin unohtuneelle pojalleen. Kevin on taas kaikkien huulella, tällä kertaa aikuinen ja australialainen.

Kevin Murphy julistaa muodin ja hiusten sanomaa. Vuosikymmeniä muotikuvausten parissa työskennellyt hiusammattilainen tympääntyi siihen, että näytöksestä toiseen ravaavien mallien hiukset olivat herran sanojen mukaan raskaat ja elottomat. Tahmatuotteet olisi julistettava pannaan. Eikä liene yllätys mitä siitä syntyi? 

Testasin hennoille, värjätyille hiuksille suunnitellun Angel Wash -sampoon sekä hoitoaineen. Vaaleanpunaisista neliskanttisista pakkauksista saa kylppäriinsä tavanomaisesta poikkeavan ilmeen. Mutta muista noudattaa hiuslaadun mukaista pakkausten väritystä, älä sisustusmakusi.

Olen vaihtanut sampoota tiheämmin kuin sukkia, joten odotin kauhusta kankeana kutiseeko päänahkani pesun jälkeen, mutta moista ei tapahtunut. Luonnonkiharat eli luonnostaan kuivat hiukseni hiukseni ja helposti rasvoittuva päänahka (mikä ihana yhdistelmä) puhdistuivat kumpikin hyvin. Hoitoaine ei latistanut lettiäni, sitä lupaili purkkikin. Yksi risti kaksi karvani tuntuivat jopa tavanomaista tuuheammilta. Kiitos siis siitä, että sarjassa on värjätyille hiuksille tarkoitetut omat tuotteensa niin henkäyksen ohuille hiuksille sekä jouhimaiselle karvalle. Tuotteiden tuoksut olivat oikein miellyttävät, mutta eivät jääneet pahemmin mieleeni eivätkä siten leijumaan kutreihin. Erinomaista, hajuvesien ystävä kun olen.

Sarjan mattavaha Sticky.business on notkeaa ja sitä on helppo kaapia. Ja aivan kuin muutkin hiusvahat, tykkää se pienestä lämmittämisestä kämmenien välissä ennen sukimista hiuksiin. Tämän liukkaahkon ja ohuen, silti mattaisen pinnan antavan vahan kanssa se ei tosin ole välttämätöntä, koostumus toimii oivasti pitkien hiusten latvoihin ja lyhyiden hiusten järjestelemiseen koko pituuksissa. Enpä ihmettele, että tökötti voitti englantilaisen Hair Magazinen parhaan salonkivahan palkinnon 2009. 

Myös sarjan englanninkieliset kotisivut ovat loistavat. Tieto on selkeästi ryhmitelty kuvapainikkeiden taakse sekä sivuilla voi kurkistella niin ammattilaisten kuin kotikokeilijoiden tuotevinkki-podcasteja. Ja ennen kaikkea hennot, ohuet hiukseni ovat kuin kotisivujen avauskuvassa: karvaa silmänkantamattomiin. Vain paahtunut aussi-iho ja surffilauta puuttuu.  


 Don´t be a square. Purkki on. 

Maahantuoja ja jälleenmyyjälistaus: idHAIR

lauantai 6. maaliskuuta 2010

Vahingossa muodikas

Etsiskelin lempiripsiväriäni meikkikaappini kätköistä. Ei missään. Ei kerrassaan missään. Kunnes Rubinsteinin Lash Queen löytyi sieltä mihin olin sen laittanut, niin kuin aina. Aikaa viime käytöstä oli vierähtänyt reilu viikko, joten paikka unohtui. Mutta miten ihmeessä paatunut kosmetiikan käyttäjä onnistui elämään viikon ilman ripsiväriä? Hoidan hoitovapaalla ihoani tuttuun tapaan. Huolella ja hartaasti. Levitän myös meikkivoiteen, valokynän, silmämeikin pohjustusvoiteen, irtopuuterit ja muut kulahduksen häivyttäjät päivittäin. Mutta ripsivärin saatan skipata silloin tällöin. Ilmeisesti yli viikon putkeen. 

Olen siis huomaamattani toteuttanut kevään tärkeintä meikkisuuntausta,   ääriluonnollisuutta eli nude-meikkiä, jossa ripsivärikin voidaan unohtaa, jotta lopputulos on kuin suoraan nummilta tai Chloén näytöksestä (vuosi toisensa jälkeen.)


Aivonystyräin rutistus
Koska nude on niiiiin mälsä sana upottaa suomalaiseen tekstiin, toivon, että joku keksii hyvän suomenkielisen nimityksen sille. Lähetän parhaasta ehdotuksesta vastineeksi kätköistäni löytyviä Avonin nakumeikkejä: pari erilaista huulipunaa sekä neljän värin luomiväripaletin. Luomarit ovat hiekan, ruskean, pronssin ja ihon väriset. Paletissa on riittävän suuri peili, josta näkee meikata koko nassunsa.  Luova työ kestäköön niin kauan, että täydellinen ehdotus ilmaantuu. Ja sisaret ja veljet, tuomaroidaan yhdessä!


 
This is what I call nude. 
Kuva: moonbattery.com





torstai 4. maaliskuuta 2010

Sarah Jessica Parker x 2

Sarah Jessica Parkerin ystävät saavat rautaisannostuksen SJP:tä toukokuussa. Elokuvateattereihin tulee Sinkkuelämää II ja kemppareihin SJP NYC-hajuvesi. 

Hajuvesien tuoksukuvaukset ovat taattuja päivän piristyksiä. Takaraivooni upposi lähtemättömästi erään sporttisen hajuveden kuvaus "sen kaiken peittävä surrealistinen tyyneys, joka saa sinut tuntemaan, että olisit valveilla vaikka näetkin unta".  Kolme Ave Mariaa!

Mutta mitä sanotte tästä? "Pulloon on vangittu vapuden tunne, kaikki edessä olevat mahdollisuudet, leikkisyys..." Mielestäni melko hyvin vangittu! Tätä tarvitaan kyllä. Vapaus ja mahdollisuus ovat yhtä kuin metsämansikan fleivöreitä, gardeniaa, kermaista myskiä sekä rommia. (Kuuban vapautus siintää mielessäni...) Ja muista, että vaikka tuoksu tepsisi kaverin iholla, testaa se aina itsellesi. Se on jokaisella omanlaisensa. Mene siis toukokuussa kauppaan, suihkuta ranteeseen, ÄLÄ HANKAA ranteita yhteen, tuhraat sillä vain hyvän tuoksun ihotöhnään ja muutat aromia. Odota, vaikka juorutuokion ajan, ennen kuin teet ostopäätöksen.

SJP-tuoksut valmistaa 1904 perustettu maineikas tuoksutalo Coty, joka loi mukavan maineen mm. Baccarat-pulloissa myytyjen hajusteidensa ansiosta. Mutta eihän SJP:n tuoksua nyt missä tahansa puljuissa pullotettaisikaan. Onhan sen oltava edes vähän niin kuin Carrie.

Kuosien sekamelskaan tiivistyy ihana, ihana New York

Tätä huolettomuutta ei vartissa loihdita

keskiviikko 3. maaliskuuta 2010

Reseptilääke laukkuhulluuteen?

Silmissä sumenee. Tekee mieli kiljua, mutta ääntä ei lähde. Poskiin nousee lämpö ja iloinen puna. Kurkkuun tulee pala. Ei voi istua, mutta ei seistäkään. Olla paikallaan tai liikkua. Aivan kuin kädetkin vispaisivat. En pysty kuvailemaan aivan tarkkaan mitä kaikkea fyysistä kohtaukseen liittyy, sillä sen saadessani en ole täysin läsnä. Vaarallista, vai mitä? Laukut tekevät minut hulluksi.

Muistan ikuisesti, kun sain pitkään haaveilemani Mulberryn Roxannen. Lompakko ei ollut samaa mieltä kanssani lähes tuhannen euron kertainvestoinnista, joten päätin säästää päivittäin ajattelemaani täydellistä ruskeaa nahkalaukkua varten. Mutta mitenkäs laukku-, kosmetiikka- ja vaatehullu säästää, kun joka hetki kulmalla tulee vastaan toinen toistaan ihanampia juttuja? Siis unelmoin rakkaudestani lähes vuoden. Ihailin ääneen, Keksin hyviä tekosyitä. Se kestäisi läpi elämäni. Hinta olisi käytössä taatusti vähemmän kuin sesongin tai kahden yli kantavalla kassilla. Törmäsin siihen usein, tarkoituksella. Loin rakastuneita katseita kun näimme. SIlitin pintaa, sovitin oikeaan käteen, kokeilin vasempaan. Nostin olalle. Kurkistin sisälle. Uneksin meidät kahdestaan.

Taivaan kiitos poikaystäväni oli järkevää, säästäväistä sorttia, joten sain ihanuuden joululahjaksi. En tiedä olisiko minulle löytynyt tepsivää hoitometodia? Reseptilääke laukkuhulluuteen? Voi sitä itkun määrää, kun näin valtavan paperipussin ja sen sisällön jouluaattoiltana....

Olen sittemmin hankkinut useamman kalliiin laukun. Jättänyt niiden vuoksi tupakanpolton koskaan aloittamatta, jättänyt 138,5 drinkkiä juomatta, ostanut vain laadukkaita vaatteita, jotka kestävät sesongista toiseen. Venyttänyt jenejä, kun elämää suurempi luottokorttilasku lasahtaa lattialle. Ostanut laadukkaita, erikoisia vaatteita, jotka eivät taatusti kestä sesongista toiseen. Ollut on-off, säästänyt, tuhlannut.

Silti mikään muu laukku ei ole kolahtanut yhtä kovaa kuin ensimmäinen suuri laukkurakkaus. Laukun antajasta tuli elämäni rakkaus. Ihana aviomies, joka naurahtaa uutta laukkua ääneen ylistäessäni, että eikös Roxannen pitänytkään kestää koko elämääsi. Tietysti, sanomattakin selvää! Mutta niin kestävät Miu Miut, Kenzot, Luellat, Diorit ja Marcit. Ja takuulla myös Chanel ja Chlóe. Mistä hän sai päähänsä, että en haluaisi uusia läpi elämän kestäviä laukkuja? Ei siitä ollut puhetta?


 
Oisikko nää joskus vielä miun Miu Miu? 

J.K. Miu Miut Net a Porter sekä Nina´s 

Maailman parhaat pinsetit

Kevätaurinko paljastaa naispaholaiset, joten pinsettipussit esiin ja ikkunan ääreen. Maailman parhaat pinsetit valmistaa Tweezerman. Sarjan karvalakkimalli, viistokärkinen Slant riittää hyvin kotikäyttöön, ja ne tarttuvat tiukkoihinkin karvoihin napakasti. Kunhan huolehdit, että pidät pinsetit puhtaina ja nypit kuivaa ihoa.

Valikoimassa on toki spessumalleja mm. sisäänkasvaneiden karvojen poistamiseen ja vahauksen jälkeen käytettäväksi. Lähes kaikilla pinseteilla on elinikäinen teroitustakuu eli pinsetit maahantuojalle postiin tarvittaessa. Homma toimii siten, että liität lähettämiesi pinsettien mukaan kirjekuoren, jossa on palautuspostimerkki ja -osoite. Harmi, ettei Stocka tai Sokos kumpikaan myy näitä laatukapistuksia.Käännyn siis suomalaisen All you need-verkkokaupan puoleen, jonka valikoimassa on sekalainen seurakunta kosmetiikkatuotteita.

tiistai 2. maaliskuuta 2010

Kauneusunet

Aion juhlistaa tänään mahdollisesti 1000:tta blogikävijää hyppäämällä lakanoihin aikaisin. Se jos mikä on kauneusteko. Uni lieneekin seuraavaa megatrendi hyvinvoinnin saralla, kun stressin elimistöä kuormittava vaikutus on kaluttu mediassa loppuun. Koska yhdet hyvät unet eivät riitä ihon kaunistamiseen, sipaisen hipiälleni ylelliset hoitovoiteet. Nautin niiden raskaista lasipurkeista, ylellisistä tuoksuista, ihoon sulavista, välittömän heleyden antavista koostumuksista. Kauniita unia!

maanantai 1. maaliskuuta 2010

Tiger Woodsin (ihon)hoitotemppu?

Silmänympärysvoide, ripsivoide, kasvoseerumi, kaulaseerumi, kaulavoide, kasvojen hoitovoide,  vartaloseerumi, vartalovoide, selluliittisuihke, pakarageeli, rinta- ja dekolteevoide...Mitä tehdä temppelinsä ruostumisen estämisestä päivittäin jäävällä, öh,  viisitoistaminuuttisella?

Miehet ovat pian samojen ongelmien edessä, sillä poikien purkkivalikoima laajenee mukavasti. Kortensa kekoon kantaa Gilette, jonka Series Skincare tuotteisiin tupsahti kelpo hinta-laatusuhteen omaavia uutuuksia (8,90e-10,90e).
Liekö sarjan mainoskasvona häärännyt Tiger Woods ollut apuna myös uutuuksien tuotekehityksessä? Ennen parranajoa käytettävä Thermal Scrub nimittäin kuumenee kostealla iholla nollasta sataan tuosta vain. 


Lämmölle on syynsä, sen tietävät lämpimiä pyyhkeitä parranajossa käyttävät; kuuma pehmittää paksut, kovat karvat, joten ne irtoavat paremmin ja tarkemmin. Scrubissa on tietysti kuorivia aineita: perinteisesti rakeita, suhteellisen karkeita, mutta miehen paksu iho ja leukaperä sen kestävät. Juoksevan geeli-emulsion tuoksu on yltiömiehekäs. Lämpö tuntuu kivalta ehjällä iholla, mutta herra paratkoon, varo haavoja tai ahavoituneita ihokaistaleita!!! Siihen verrattuna kuivankin ihon tylsällä höylällä veistäminen on kivaa. 

Varaa kaappiisi myös saman sarjan Intense Cooling Balmia, viilentävää after shavea. Kauhun tasapaino, you know. Jing & Jang. Cher & Sonny, ja sitä rataa...

J.K. Muun muassa Men´s Fitness hehkuttaa Thermal Scrubia. Kyllä ne tietää!

 

...Me tässä, me tässä, guli guli guli guli guli ram sam sam...