sunnuntai 21. maaliskuuta 2010

Barbie, läskit nilkat ja Louboutin

Suunnittelija Christian Louboutin on kiehtova tapaus. Kolmetoistakesäisen Christianin ystävät tapasivat tuijottaa pariisilaisessa yökerhossa naisia, Louboutin heidän kenkiään. Se ei tosin muotimaailmassa ole ihme. Itseoppinut perfektionisti ammensi oppia muun muassa Chanelilla ja YSL:llä. Nyt Louboutinin armottoman korkeakorkoiset kengät  niittävät mainetta ja liukkailla säillä myös naisia ympäri maailman.

Monsieur Louboutin on päässyt kovaan kastiin, siitä yhtenä merkkinä pidetään sitä, että kengät vilahtavat uudessa Sinkkuelämää II elokuvassa. Luputtimet jalassa on tosin pitkän tovin kulkenut jo yksi jos toinenkin ykkösrivin julkimo, mutta moisesta suunnittelija ei kuulemma piittaa. Samaan koulukuntaan kuului myös edesmennyt Alexander McQueen. 

Mutta on yksi kaikkien tuntema neito, jolle Louboutin suunnittelee kenkiä mielellään. Se tuuheatukka ja pitkäsääri, jolla on täydellinen hymy ja pinkeääkin pinkeämpi iho. Barbie. Hommassa oli vain yksi mutta: Mattelin oli Louboutinin vaatimuksesta kavennettava piiiiiiiitkiä nilkkoja sirommaksi. Suunnittelija kun koki, että nilkat eivät ole neidon vahvin kohta. Ja niin kävi. Kapeammat ja kurvikkaammat kintut kävivätkin kaupaksi kuin kuumille kiville. Muun muassa Net a Porter -verkkokauppa myi Christian Louboutin Barbie Cat burglar -nukkevalikoimansa loppuun.

Uusia murtovarkaita on jo saatavilla, kuten uusi Christian Louboutin Barbiekin. Dolly Forever. Dollyn nilkat on syystä tai toisesta sullottu hapsusaappaisiin. 115e hintaisessa pakkauksessa on saappaiden lisäksi neljät erilaiset Luputtimet - kenkälaatikkoineen päivineen. Mutta vain Barbielle. Louboutin kenkäostoksilla moiset pennoset riittävät vain leikisti.  


Tästä puuttuu vain yksi manhattanilainen kenkämyyjä ja hänen kinttudiagnoosinsa... 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti