keskiviikko 9. maaliskuuta 2011

Tallinnan antia, eipä näkynyt Elle McPhersonia meillä imetyspuuhissa

Piipahdin alkuviikosta Tallinnassa. Kaubamajan alusasuosasto oli kasvanut muutamalla uudella merkillä. Latvialainen Lauma Lingerie ja eestiläinen Bon Bon Lingerie näyttivät aivan yhtä paraatikelpoisilta kuin Elle McPhersonin kuuluisa Intimates-linja. Esittelykelpoinen alusasu tulee tarpeeseen paitsi oman mielen virkistämiseen, myös ainakin Eestin yöelämässä uusien iskumenetelmien upgreidaamiseen. Aikoinaan miesten oli kohteliaisuudenkin nimissä tarjottava juomaa häntä lähestyneelle, tai vice versa, henkilölle. Nyt naiset kampeavat itsensä baaritiskillä miehen viereen, seisoipa välissä miehen oma rouva tai ei, ja sanovat otetaanko juoma vai mennäänkö heti meille. Jälkimmäinen on suosittua, ilmeisen taloudellista miehille ja kaikin puolin ookoo. Paitsi Eestiläisten rouvien mielestä.

Pois synneistä, takaisin Tallinnan keskustaan klo 13. Alusasuteemaani ei aivan sopinut jokaisella Tallinnan matkallani toistuva Rahva Raamatt -kirjakauppapiipahdus. Kirjaosastolla on ihana kattaus sisustus- ja matkakirjoja, joita pitää käydä ihastelemassa. Mutta kirjojen ohessa yhtä tärkeä syy kivuta Virukeskuksen kolmanteen ja neljänteen kerrokseen ovat kirjakaupan yhteydessä toimivat ihanat ravintolat, joista toinen tunnettiin aikoinaan myös ensimmäisenä päiväsaikaan piipahdettavana samppanjabaarina kaaaaaauan sitten.

3 krs:ssa toimntaansa jatkaa jo pidemmän aikaa paikassa toiminut ravintola ja -loitsija. Uusi tuttavuus oli neloseen hetki sitten avattu More, jonka ruokalistalta sai lukea mukavan konstailemattomia vaihtoehtoja ranskalaisesta sipulikeitosta päivittäin vaihtuvaan lounaslistaan. Itse kallistuin aina toimivaan valkosipuliseen Kanaa Kievin tapaan. Se oli ryyditetty raikkaasti salaatilla, johon terää antoi sitruunaöljy. Simppeliä, kaunista ja hyvää. Ystäväni oli tyytyväinen sipulikeittoonsa. Etenkin, kun lounaat kruunattiin laskiaispullalla sekä kanelipullalla, jolle huonosti valotunut valokuva ei valitettavasti anna oikeutta.

En siis olisi ähkyissäni voinut valloittaa uusia mantereita, saatika alusasuosastoa. Minusta ei ollut änkeämään  itseni, kanaa, pullaa ja vihreää teetä sovituskoppiinl. Kuollut ajatus, vaikka uusi elämänasenteeni ja mantrani on: olen riittävä, olen hyvä, olen ihana.  Ja ihanaa oli myös the Body McPhersonin alusasusetti, jonka toppimainen rintaliivi osoittautui tarkemman paljastelun jälkeen imetysliiviksi. Ja siten entistä ihanammaksi. bravo bravissimo. Missä nämä olivat, kun olin perheeni Valio ja Arla? Te raskaana olevat ja imettävät, äkkiä lahden yli ja hamstraamaan näitä.

Viimeinen pyhiinvaelluskohteeni oli Kaubamajan kosmetiikkaosasto. Se oli oli kuten aina. Maankin väkilukuun nähden valtavan suuri ja täynnä valinnanvaraa, Hauska havainto hajuvesimeren keskellä oli Fauchonin suklaateline. Kirjaimellisesti palanen Ranskaa Annick Goutalin ja muiden tuoksuihanuuksien keskellä. Suosittelen Tallinnaan suuntaavia aina myös katsastamaan Givenchyn meikkitelineen, sarja kun menestyy kaikkialla muualla kuin meillä Suomessa. Jenkeissä se oli jossakin vaiheessa Dioria suurempi, liekö vieläkin?

Kaubamaja tarjoaa Tallink Siljan Club One -jäsenille sekä Kaubamajan kanta-asiakaskortin haltijoille  5% alennuksen. Sen saa alennetuistakin tuotteista. Raskaamman sarjan shopauttajille siis todellinen säästö, pienempiin ostoksiin henkinen lisä.  Sekä syy kiertää vielä yksi kierros kussakin kerroksessa uudestaan.

Mikäli tarvitset vielä yhden sysäyksen rientää kevätreissuun, täältä pesee. Kynsilakkaosaston ale-laarista sai Essien mm. oranssitaittoisia punaisia lakkoja 5 eurolla, Kevään täydellisimmät sävyt poistomyynnissä, mikä muotisynti! Älkää kertoko kenellekään, jotta eivät lopu kesken.

Rahva Raamatt -kirjakauppa ja ihanat valot kahvilasta katsottuna
Tsiisus, mitkä kanelipullat
Ranskalaista raitaa ja sipulikeittoa
This is what I call imetysliivi!!!

2 kommenttia:

  1. Tälle meijerille kelpais hyvin tollaset Elle McPhersonit ja sitten vielä pari kanelipullaa, kiitos, aitäh.

    VastaaPoista
  2. Olipa hyödyllinen postaus!:) Pitääkin muistaa tämä ennen seuraavaa matkaa.

    VastaaPoista