keskiviikko 16. maaliskuuta 2011

Spanx -alusasut muokkaavat ja kohottavat kroppaa. Testattu. Toimii.

Burleski-villitys toi pari vuotta sitten mukanan myymäläketjuihin naisellisuutta korostavia, vartaloa muotoilevia alusasuja telinekaupalla. Jokaiseen niemeen ja notkoon ilmestyneet pepun kohottajat ja reisien hoikentajat antoivat ymmärtää, että ne olivat tulleet vaatekomeroihimme jäädäkseen. Ne hiipivät kuten push upit, syntiset korkokengät ja sääriä kaunistavat sukkahousut huijaamaan meidät yleisen normin mukaisemmaksi. Erotiikan tappamisesta huolimatta.

Tänään sain isolla kädellä tuta mitä muotoilevat alusvaattet ovat. Ja mikä on kevään juttu kemikaalien välttämisen ohella. SPANX.  Piipahdin Amerikan ihmeen, Spanxin, lanseerauksessa Spalt PR:n tiloissa Helsingissä. Jenkeissä kymmenisen vuotta sitten lanseerattu merkki on kaikkien Hollywood-tähtien, siis aivan oikeasti KAIKKIEN iholla. Niiden XXS-kokoistenkin, sillä Spanx-alusasujen sanotaan pistävän myös hoikkien naisten muodot kohdilleen. Ne kurovat ja nostavat, antavat oikeiden kohtien pullottaa.

Kaikki alkoi, kun sarjan perustaja Sara Blakely ei yli kymmenen vuotta sitten löytänyt mieleisiä alusvaatteita kauniiden vaaleiden housujensa alle: pikkarit ja inhimiliiset muodot pursusivat häntä häiritsevästi. Niinpä  Blakely tarttui saksiin ja leikkasi sukkahousuistaan terät pois. Syntyi miljoonien arvoinen idea silottavista, muotoilevista alusvaatteista. Ideaa kehiteltiin, testattiin ja lopulta Mrs Spanx päätyi Neiman Marcusin ostajan pakeille. Joka ei ymmärtänyt fantastisesta ideasta mitään. Kunnes Blakely demonstroi miltä hän näytti ilman Spanxeja. Neiman Marcus tilasi valtavan määrän tuotteita.

Julkisuuden raskaaseen sarjaan sarja päätyi, kun Oprah Winfrey julisti Spanxit yhdeksi lempituotteekseen. Ja kun vielä Gwyneth Paltrow ilmoitti pari kuukautta Apple-tyttären syntymän jälkeen punaisella matolla pulkkanarumaisen hoikkuutensa salaisuudeksi Spanxin, oli kiitorata tähtiin rasvattu. Nyt näyttelijätär toisensa jälkeen julistaa sileyden ja hoikan muodokkuuden taustalla olevan Spanx. Spanx. Spanx. Spanx. Spanx. 

Jos kerta Gwyneth, niin miksipä en minäkin. Kohotin vaatimustasoa ja otin vauhtia testiini syömällä Stockalta hakemani täydellisen porkkanamuffinssin, Avasin Spanx Super Higher Power -kurepöksypakkauksen skeptisenä. Litistyspöksyjen koko, oikea sellainen, näytti pieneltä, ja se jopa tuntui aluksi puettaessa siltä. Mutta kun sain pyöräilyhousujen malliset litistäjät paikoilleen, ne tuntuivat miellyttäviltä. Leveä kuminauha asettuu rintaliivien alepuolelle, joten jenkkiksistä ei ole tietoakaan. Lahkeensuut eivät purista.Haarakiila on puuvillainen, ja siinä on halkio vessareissuja varten. Ja pöksyt OIKEASTI tukevat vatsaa. Parin vuoden takaisesta sektiosta kiinnikkeiden vuoksi jäänyt ns. kengurupussukka, johon tepsii vain kirurginveitsi, litistyi selvästi. Ei sellaiseksi kuin aikaa ennen sektiota, mutta litistyi. Ja siihen eivät ole tähän mennessä pystyneet muut muokkavat alusasut. Olen testannut melkoi liudan koko vartaloa litistäviä sukkamekkoja, alushousuja ja erilaisia alustoppeja. And then came Spanx. Testattu. Toimii.

Mutta mikäli hankit puuterinväriset alusvaatteet, älä katso peiliin. Sujahda Spanxeihisi ja pue hyvä ihminen muut vaatteet päälle heti. Säästyt monelta pieneltä pahalta :)

Spanxien mahtavasta vaikutuksesta huolimatta tiedän, että sukkahousuja ja makkarankuoria inhoavana kuljen pitkin kyliä mieluummin pussukkani pullottaessa, ja ihmisten kysyessä olenko raskaana kuin käyttäväni sukkapukua aamua iltaa. Mutta otan takuulla Spanxini käyttöön tyköistuvien mekkojen ja hameiden kanssa.

Spanxit ovat myynnissä Stockalla.

P.S. Aikojen alussa sulat, luonnonvärit ja komistautuminen oli miesten hommaa. Nyt me omimme kaiken. Paitsi Spanxit. Amerikassa saa niitä miehillekin. Mutta mikähän siinä on, että minut ajatus uroosta, joka laitattaa täytettä rintalihaksiinsa tai pakaroihinsa, tai änkeää itsensä puristavaan paitaan, on koominen. Lähentelee vastenmielistä. En voisi kuvitella ottavani mokomaa kollia tosissaan. Joten arvon miehet, mikään ei ole kohottavampaa kuin katteellinen itsevarmuus. Hyvä ryhti, hampaiden pesu, täydelliset käytöstavat, älyn ilotulitus sekä toisen huomioon ottaminen tekevät minun mielestäni miehelle sen mihin sata Spanxia pyrkii. Testattu. Toimii.

Spanxin ständi Stockalla. Missä asiakas luuraa?
Käsilaukku matkaan, ja menoksi!

6 kommenttia:

  1. Mitäs hintaluokkaa noi on?

    VastaaPoista
  2. Jonna, mäkin rakastan Stockan porkkanamuffinsseja ja pakko varmaan lähteä ostamaan Spanxitkin.
    Hali, Paola

    VastaaPoista
  3. Moi,

    Spanxien hinnat 39-149e tienoilla.

    Vaikuttavat kestäviltä, kunhan varoo kynsiä ja koruja puettaessa.

    VastaaPoista
  4. Itse olen aina ihmtellyt sitä, kun osa naisista käyttää sukkahousuja lähes päivittäin, ja osa inhoaa niitä yli kaiken. Oma vaimoni kuuluu niihin, jotka tykkää sukkahousuista. Kerran kyselin häneltä, että millaiset ne on jalassa, johon hän totesi, että kokeile niin tiedät. Vähän ajan kuluttua kaupassa käydessämme vaimo osti useammat sukkahousut. Kassa jonossa hän sitten totesi, että nuo yhdet sukkahousut on sitten minulle. Niin tuli sukkahousuja kokeiltua, ja minun mielestä ne oli ihan mukavat jalassa, tosin rikkihän ne meni jo ensimmäisellä käyttökerralla, joten kokeilut jäi aika vähiin.

    VastaaPoista
  5. mikä stockman toi on? tai siis missä se sijaitsee?

    VastaaPoista