sunnuntai 6. maaliskuuta 2011

Norjalainen keppihevonen ja Brian Setzer

Talvipäivän taantumia. Piipahdin noin kuukausi sitten rakkaan, ihanan ystäväni luona Oslossa. Kuvan keppihevonen on tavattavissa Grunerloekkan kaupunginosassa, Birkelundenin puistikossa, jossa järjestetään  kirppareita sunnuntaisin kesät talvet. Vierailuviikonloppuna oli pakkasta 15 ja rapiat, mutta siellä ne viikingit urheasti myivät ja ostivat tarpeellista ja tarpeetonta. Onko suomalaisten talvisotameininki kuopattu?

Ihana piipahduskohde Usluun suuntaaville on myös Liebling -kahvila, jonne Leena vei minut aamiaiselle. Ostimme edellisillan istuskelusta ja erinomaisen drinkkibaarin tarjoilusta nälkiintyneinä talon suurimmat aamiaistarjottimet sekä erinomaiset croissantit. Talon täydellinen yrtti-, ei suolapainotteinen, pesto palautti uskoni Italian herkkuun, johon aikoinaan kyllästyin. Oli ihanaa päästä myös hipelöimään ilmeisellä rakkaudella  myymälään valittuja design-juttuja niin lapsille kuin aikuisille, joita Lieblingin putiikkinurkkaus tarjosi. Mieheni ja poikani saivat ystävältäni tuliaiseksi vanhan kunnon pierupussin. Minä lähdin turskalandiasta ihanan nahkaisen vintage-olkalaukun kanssa. Hintavan, mutta hyvää kamaa pursuavan second hand kaupan nimeä en saa päähäni, mutta uskonpa, että asia järjestyy. (Huhuu Uslu, huhuu Turskakuningatar... )

Mahtavasta, rentouttavasta viikonlopusta mieleeni jäivät erinomaisen elämänasenteen omaavan ystäväni hellitä hetkeksi -henkiset keskustelut, Thorvald Meyers Gatanin lukuisat mukavat kuppilat sekä oivallisesti baariputken päässä sijainnut Deli de Luca, joka tarjosi laadukasta purtavaa yökulkijoille. Sekä lapsuudensuosikkini Brian Setzerin Americano, joka raikui tunnelmallisessa kämpässä heti laverilta unisena kömmittyämme. Ja mehän twistattiin.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti